2009. szeptember 7., hétfő

Szahara a Szigeten

















Kiállítottunk a Szigeten, négyszázezer fiatal között. Volt olyan élmény, mint egy szaharai expedíció.

A Sziget Fesztiválon az Afrika Faluban volt egy körház, amelyikben Ilyés Anna keramikussal közösen felidéztük a Szahara hangulatát. A kiállítást augusztus 11-én Róbert László, a magyar televíziózás egyik nagy alakja, az arab világ és Afrika kiváló ismerője, és Szliman ben Ahmed, a Szahara Alapítvány elnöke nyitotta meg. A képek láttán némi fogalmat alkothatunk a hangulatról, ami egy héten át körülvett bennünket.
A kiállítás egyébként része a Szahara Alapítvány kulturális projektjének. Már majdnem egy évtizede évente többször magyar művészek, értelmiségiek látogatnak a sivatagba, és olyan helyekkel ismerkednek, ahol turisták, "normális európaiak" nem igazán fordulnak elő. Pinczehelyi József fotóművész és Bátai Sándor grafikus már több mint egy tucat kiállításon mutatták be alkotásaikat, amelyeket a szaharai expedíció inspirált. Most mi ketten, egy keramikus és egy festő, próbáltuk megidézni a sivatag világát a Szigetre összecsődült fiataloknak.
Mindenestre (legalábbis szerintem) jó színvonalú alkotásokat mutattunk be. Köszönet illeti a szervezőket, akik meglátták bennük a lehetőséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése